söndag 20 december 2009

Sugarpaste


Ingredienser:
0,6 dl kallt vatten
1 msk gelatin
1 msk glycerol(apoteket)
1,25 dl vit sirap
2 msk vegetabiliskt fett (ex cocosfett)
ca 20dl florsocker (1 pkt innehåller 8-9dl)

Gör så här:
Blanda gelatinet och det kalla vattnet. Låt stå tills tjocknat.
Placera blandningen i vattenbad och hetta upp tills allt lösts upp. Tillsätt sirap och glycerol; blanda väl.
Rör i det vegetabiliska fettet och just innan det smält helt, dra bort från värmen.
Låt blandningen svalna lite.

Häll 1 liter florsocker i en annan bunke och forma till en brunn. Häll den svalnade blandningen i brunnen och rör med en träslev, blanda i resterande florsocker tills kladdigheten försvinner. Fortsätt knåda tills sugarpasten är len, följsam och inte fastnar på händerna.

Om sugarpasten är för mjuk, tillsätt mera florsocker; för hård, mer vatten (en droppe i taget).

Använd sugarpasten direkt eller förvara den i en lufttät bytta i svalen. När du ska använda den igen så ta fram den och knåda den mjuk igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar