söndag 20 december 2009

Margits Cheesecake

Botten:
12 digestivekex (fast jag bytte ut hälften mot pepparkakor)
100 gr flytande margarin (jag smälte vanligt smör)

1:a fyllningen:
400 gr philadelphiaost
3 stora ägg
1 ¾ dl strösocker
(och här hade jag i lite pepparkakskrydda)

2:a lagret:
4 dl creme fraiche
1 ½ msk vaniljsocker
1 dl florsocker

Botten:
Blanda kexen och smöret i en matberedare. Tryck ut smuldegen i botten av en form med en löstagbar botten. Lägg ugnsfolie under formen eftersom formen kan läcka.
Grädda botten i 200 grader i ca 8 – 12 minuter.

1:a lagret:
Kör osten i matberedaren och blanda ner äggen och strösockret. Blanda samman till en röra. Häll röran över kexbotten och grädda i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Röran ska lyfta sig något längst kanterna när kakan är klar. Låt kallna helt.

2:a lagret:
Kör creme fraichen i matberedaren och blanda ner övriga ingredienser. Bred blandningen över den kalla kakan och grädda i 175 grader i ca 5 – 15 minuter så att ytan stelnar något.
Låt kakan kallna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar