söndag 20 december 2009

Fryst espressotårta


Ingredienser:

450 g mandelmassa
1-2 ägg
3 äggvitor
3 msk kakao

Fyllning:
8 dl vispgrädde
4 msk frystorkat espressopulver (eller ev. vanligt pulverkaffe )
2 dl florsocker
4 äggulor

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör ner ägg, äggvitor och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Blanda grädde, kaffepulver och florsocker i en bunke. Vispa grädden tjock. Vispa ner äggulorna. Bred ut grädden över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim. Låt kakan stå framme ca 30 min. före serveringen. Garnera ev. med riven blockchoklad. .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar